merhaba
ben fuji 2800 digital makinayla cektigim fotograflarda photoshope
image size da:
1600x1200
56.44cm
42.33cm ve res:72 goruyorum
bu fotograf i rubber stamp ile rotuslamak icin buyutec ile buyuttugumde pixellerde istedigim kaliteyi bulamiyorum ve tam rotuslama yapamiyorum
ebadi yani 56.44 cm olan kismi 7 cm e kucultup resolasyonu artirmak istedigimde ise yine farklilik oluyor
yani bu buyuklukteki bir fotografi
4x6 cm gibi vesikalik fotografa indirgeyecegim ama gusel bir rotuslama yapmam lazim...
nerede yanlis yapiyorum acaba?
veya izlemem gereken ne olmali?
birde bu extract in kullaniminda nelere dikkat etmeliyim?
cunku bu extract i kullanarak resmi baska bir fona aktarmam gerekiyor...bu ozelligin kullanim detaylarini nasil edinebilirim?
tsk ederim.
Resimlerin en ve boy ölçülerini değiştirmek için açılan Image Size penceresindeki "Constrain Proportions" kutucuğunu işaretlerseniz yapacağınız değişikliğin orantılı bir şekilde olmasını sağlarsınız.
İsteğinize en yakın ölçüye getirdiğinizde resmi, Rectangular Marquee Tool (M) (Style:Fixed Size) ile seçerek istediğiniz ölçüde seçip kopyalayıp yeni bir dökümana yapıştırabilirsiniz.
Photoshop-Help de Extract'ın özellikleri açıklanmıştır.
Help için Photoshop'u açın ve F1 e basın. Açılan Photoshop Help web sayfasından Search i seçin ve arama kutusuna Extract yazarsanız sizi ilgili sayfaya götürecektir (ing).
İsteğinize en yakın ölçüye getirdiğinizde resmi, Rectangular Marquee Tool (M) (Style:Fixed Size) ile seçerek istediğiniz ölçüde seçip kopyalayıp yeni bir dökümana yapıştırabilirsiniz.
Photoshop-Help de Extract'ın özellikleri açıklanmıştır.
Help için Photoshop'u açın ve F1 e basın. Açılan Photoshop Help web sayfasından Search i seçin ve arama kutusuna Extract yazarsanız sizi ilgili sayfaya götürecektir (ing).
ilginiz icin cok tsk ederim.