Tam Uyarlama: aeyStudio.com - Forumlar
ekubo
selamlar, flash mx ogrenmek zorundayim ve benim bazi sorularim var:
1. en ilkel olarak frame ve key frame farki pratikte nedir? bir bunu kavramak istiyorum en basta.. (freehand ya da photoshoptan tool ornekleri de verebilirsiniz benzer durumlar icin)

2. bir objecti symbol yaptigimizda ayni zamanda hem button hem de movie olabilemez mi? (bunu sunun icin merak ettim: mesela hareket eden bir button yapmak istesem?)

3. freehanddeki inspector gibi flash mxde de bir panel/ menu var mi acaba? eger yoksa inspector gibi denetlemeleri (mesela: transparency/ opacity ayari?) nerden, hangi tool ya da menuden ayarlayabiliyoruz?

4. layerlarda opacity nerden yapilir?

5. bir de en cok aklimi karistiran sey su: object cizdigimde -diyelim oval- bunun strokeunu ayri algiliyor. ben bu stroku delete etsem, daha sonra o ovale yeniden stroke olusturabilir miyim? eger bu olmuyorsa, strokeu gormemek icin ne tavsiye edersiniz? (mesela stroke color: none ya da stroke thickness: 0 pt. gibi mi?)

daraltan sorularim icin kusura bakmayin, tesekkurler.
zebaniz
Biraz vakit ayırıp Flash bölümümüzü ve örnekleri iyice incelerseniz sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz.
Tıklayınız!
ekubo
su anda sizin dersleri calismaktayim zaten, illustrator 10u bitirdim, su an da flash/ buttons'dayim. (cok guzel ve aciklayici gercekten buyuk iyilik, tesekkurler)
digerlerine ilerleyen dakikalarda rastlasam bile su sorumun yanitini yine de bulamayacak misim gibime geliyor:
"frame ve key frame farki nedir?" istedigim kisa ve oz bir cevap ama eger uzun ve yorucu bir anlatimi varsa bosverin.

tesekkurler yine
zebaniz
Flash da Timeline denen zaman çizelgesininin üzerinde bulunan her bir nokta animasyonumuzun bir bir "Frame"ini yani animasyonumuzun bir film karesini oluşturur.
Her kare sahnedeki objelerin değişim geçirebileceği bir anı simgeler.
Objelerin sizin belirlediğiniz değişimleri geçirdikleri özel Frame'lere de "Keyframe" denir (Anahtar Kare).
ekubo
tesekkurler, simdi anladim, tesekkurler
Bu ana içeriğin bir "lo-fi" uyarlamasıdır. Tam uyarlamayı tüm resimleri ve formatıyla görmek için lütfen tıklayın.