Tam Uyarlama: aeyStudio.com - Forumlar
ekubo
selam,
freehanddeki past inside, image links(resmi nerden import ettigim) illustratorda nerdeler acaba? path noktalarini (anchor) freehandde inspectordaki gibi kontrol eden (mesela automatic nokta haline gelir) bir alt menu var midir?
bir de gradienti freehand 10da bir egri boyunca verdiginizde bu gecis o alanin egrisi boyunca yurur... bu illustrator 10da da var mi?

ve bir de stylesla boyadigim bisey, sayet transparan ise swf export ettigimde transparan gidemiyor mu? bir kere denedim de yapamadim..

tesekkurler
mrefleks
Sanırım illustrator 10'dan bahsediyorsun.
Past inside olayını make mask ile, anchor olayını kontrol olayı ctrl alt ve shipt tuşlarının talep edilen isteğe göre bileşimlerinden yapabilirsin. Gradient olayında ise boyanan bir alan hem gradient hemde transparan ne demek anlamadım. Degrade atılan bir içerikte renk geçişleri vardır ve transparan olamaz. Eğer sorduğun belli bir renk demetinden transparanat doğru ise bunu normal şekilde export edersen olur. Ayrıca bunu freehand'de yapıyorsan illustrator'da işin ne. Üstelik bu iş için photoshop daha idealken vektörel bir programa neden ihtiyacın var.
ekubo
freehand biliyorum ama illustrator 10 kullanmak zorundayim onun icin farklarini kavramaya calisiyorum.. bir de vektorel istememin sebebi, flasha gondermek istedigimde daha rahat olsun ve az yer kaplasin diye... acaba yanlis mi dusunuyorum?
mrefleks
Zorunluluğunun sebebini anlamış değilim ancak en büyük farkı (bence) çalışmadaki rahatlığı ve komplikelikten uzak olması. Freehand'de birçok menü, toolbar ve pencereler var. Bu kullanıcıyı pence uzaklaştırmak için iyi bir neden. (Eğer profesyonce kullanmak istiyorsan rahat bir çalışma alanı ve hedefe direk ulaşım istersin) Illustrator'da herşey daha azdır. Yani kulağını tersden göstermene gerek kalmaz. Freehand'in yaptığı her şeyi (hemen hemen) ve fazlasınıda yapar. Üstelik daha kolay yoldan. Yok ben zoru severim karışık,kuruşuk menülerden hoşlanırım üstelik daha yavaş da çalışması hoşuma gider derseniz, o sizin bileceğiniz bir iş. Flash'ı pek kullanmam ama Vektörel istemenizin sebebi doğrudur. (Kullanmam çünkü Türkiye için web sayfalarının Flash'da hazırlanması için bence bir kaç yıl daha geçmesi lazım. Dış ülkelerdeki insanların net hızları bizden çok üst seviyelerde olduğu için onlar rahatlıkla kullanabiliyorlar. Hatta adamlar arayüzü değil sitenin tamamını flash'da hazırlıyor, bizim sitelerden kimin arayüzünün gelmesini (flashda) kim bekliyor ki. Hele bunca dial-up'cı varken)
Sagılarımla
ekubo
illustrator konusunda cok hakli oldugunu dusunuyorum hatta kullandikca anlar oldum.. freehandde olmayan ve yillardir olmasini bekledigim, her updatede ve yeni versionda dortgozle aradigim bircok ozellik illustratorda hep varmis zaten. turkiyede neden freehand kullanildigini anlamis degilim.
bu kadar aptal ve kisir bir program

belki zamaninda uygulanan pazar politikasiydi.. 'zorunda olmam' dememin anlami, bilmedigim bir programda ustelik ingilizce olmayan bir versionda calisacak olmam.. bu beni biraz korkutmustu da. ama sizin derslerle calistim ve gercekten de co faydasini gordum. elinize saglik. flasha gelince, bence de turkiye icin daha vakit var ama disarda (ilerde turkiyede de bu demek oluyor) isler flahla donecek gibi gorunuyor. ote yandan bir ay once vapurda kulak misafiri oldugum "...64 mb. ram.i var.. bu bilgisayari yabana atma, daha cok is yapar..." lafinin gectigi muhabbeti dusundukce daha da cok zaman gecmesi gerektigini dusunuyorum hala..
selam ve sevgilerimle.
Bu ana içeriğin bir "lo-fi" uyarlamasıdır. Tam uyarlamayı tüm resimleri ve formatıyla görmek için lütfen tıklayın.