Tam Uyarlama: aeyStudio.com - Forumlar
dr_watson
Merhabalar,

Öncelikle bu sitenin freehand dersleri bölümünden çok yararlandığımı belirtmek istiyorum. Hazırlayan arkadaşlara teşekkürler.

Şimdi import ettiğim bir resme(gif, jpg, tiff yada bmp olabilir) gradident uygulamak istiyorum. Yani resim bir yerden flu olarak başlayacak ve netleşerek devam edecek.

Bunu kendi yaptığım objelerde radial yada lineer gradident kullanarak yapabiliyorum. Fakat resimlerde bu olmuyor.

Bir diğer noktada bu resimlerin şeffaflığı ayarlanabiliyor mu? Yani photoshop taki gibi bir opacty ayarı yokmu?

Şimdiden teşekkürler...
yavuzosman
merhaba

Frehand'de import ettiğiniz bir resme [formatı ne olursa olsun]
gradident [günlük kullanımı ile degrade ] uygulayamazsınız. Program buna musade etmiyor.
Ancak opacty yani şeffaflık uygulayabilirsiniz. Seffaflık uygulayacağınız resim formatları Gif, Tif, BMP olabilir, yalnız işinizi eğer film çıkış yani baskı ortamında kullanacaksanız Tif formatını seçmenizi tavsiye edebilirim, çünkü tif formatının dışındaki formatlar çıkış sırasında sınır çizgilerini iyi oluşturamaz. Şayet belgenizi sunum için kullanacaksanız yukarıda saydığım tüm formatları kullanabilirsiniz. Eps formatını asla kullanmayın nedeni ise eps formatı kapalı bir formattır ve üzerine hiç bir şey uygulanamaz, ancak eps'nin yaratıldığı programlar tarafından edit [değişiklik] yapılabilirler.
Şeffaflık uygulamasını şöyle yapabilirsiniz;
resmi sayfanızın üzerine çağırın [import] resmin üzerini kaplıyacak kadar bir dikdörtgen çizin objeler paletini [inspector] ekrana çağırın, eğer ekranda görünmüyorsa Window]Inspectors]Object komutu verin, paletten fill sekmesini seçin, açılır menüden lens'i seçin, birçok değerin palete geldiğini göreceksiniz, lens seçeneğinin hemen altındaki açılır menüden Lighten seçeneğini seçin, diğer ayarlamaları istediğiniz gibi yapabilirsiniz
kolay gelsin

yavuz osman
dr_watson
Hocam merhaba,

Söylediğin yöntemi denedim. Zaten biliyodum onu, derslerde vardı. Ancak benim istediğim bu değil. Ben resmin şeffaflığıyla oynamak istiyorum. (Aynı photoshop taki opacty ayarı gibi) Yani yarı şeffaf hale getirdiğim resmin altındaki bir başka resim görünecek. Lens ten lighten seçildiğinde sadece resmi beyazlaştırıyor.

Sanırım freehandda böyle bir özellik yok. Yinede ilgin için teşekkür. Allah senden razı olsun...

Hadi kolay gelsin....
macist
freehand'İN HANGİ VERSİYONUNU KULLANIYORSUN EĞER FREEHAND MX + KULLANIYORSAN PROPERTİES PANELİNİN EN SAĞINDA BULUNAN DAİREYE(ADD EFFECTS) TIKLA BURADA TRANSPARENCY + BASİC TRANSPARENCY VAR O İSTEDİĞİN EFECT'İ VERECEKTİR.
mac_os
Arkadaşın isteği zannedersem photo shop da layer mask kısımından yapdığımız (ben ordan yapıyorum başka yolu var mı bilmiyorum ama ) resmin fluu dan esas renklerine doğru bir skala şeklinde yapılan olayı istiyor...... Ve benim bildiğim kadarıyla (free hand 10 da) yok eğer mx sürümünde varsa bi bilgim yok...

İyi Çalışmalar.....
Bu ana içeriğin bir "lo-fi" uyarlamasıdır. Tam uyarlamayı tüm resimleri ve formatıyla görmek için lütfen tıklayın.