Tam Uyarlama: aeyStudio.com - Forumlar
mervekutlu
merhaba arkadaşlar...photoshopta hazırlanan bir sitede butonlar,kullanılan renkler, yazı tipi, çizgiler nasıl olmalıdır. Bana herhangi istediğiniz bir siteyi arayüz olarak inceleyebilir misiniz?(photoshopta hazırlanan) gerçekten bu benim için çok önemli, ilgilenenler için şimdiden çok teşk.ederim.
CemHsp
Photoshop veya diğer programlarda hazırlanan arayüzlerde önemli olan "kullanışlı ve basit" olmasıdır. Albenilik sadece efektler ve diğer actionlar ile verilir. Layer Style komutu bu konuda oldukça başarılı. Tabi siz hazır Style örneklerini de kullanabilirsiniz.

Öncelikle Yazı Tipi : Türkçe karakterler ile hazırlanmış bir arayüz her zaman daha kullanışlıdır. Türkçe Photoshop font paketini buradan indirebilirsiniz.

Butonlar : Butonlar alışılagelmiş görselliğe sahip olmalı. Yardım butonu "?" karakteri içermeli ya da git butonu illaki "ok" ile temsil edilmeli diye kurallar yoktur. Önemli olan kullanıcıyı yönlendirmek ve kullanıcının minimum sürede düşünüp karar vermesine yardımcı olmaktır. Asıl amaç kullanıcıyı "düşündürmeden" yönlendirebilmektir.

Renkler, çizgiler vs.. : Yapmak istediğiniz çalışmaya göre renk tercihinde bulunabilirsiniz. Çizgiler; dikey, yatay, diagonal vs tarzında biçimler içerir. Sayfanıza haraket vermek istiyorsanız dikey ince çizgi, durağan bir yapıda ise yatay çizgiler kullanmak durumundasınız. Burada da klişeleşmiş kurallar yoktur, isterseniz noktalı bir style uygulayın, isterseniz kalın ve ince bir yapı. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış.

Photoshopta hazırlanmış web sitelerini genelde WebHosting firmaları tercih ediyor. Sebebi ise kullanıcıyı sitede daha uzun süre tutabilmek ve firmanın kalitesini ön plana çıkartabilmek ya da firmayı kaliteli gösterebilmek.

Benim önerim, sitenizi öncelikle Fireworks programında tasarlayın. PNG veya PSD olarak kaydedip Photoshop içerisine çağırın ve orada diğer ekstra efektleri verin. Web tasarımında asıl amacın basitlik, kullanışlılık ve ziyaretçi dostluğu olduğunu unutmayın.

Çalışmalarda ilk amaç Grafik Tasarım bilgisi edinmek olmalıdır.
Bu ana içeriğin bir "lo-fi" uyarlamasıdır. Tam uyarlamayı tüm resimleri ve formatıyla görmek için lütfen tıklayın.