Herkese merhaba. Photoshop'ta bir kaç resmi kenarlarını eritmek suretiyle içiçe montajlama nasıl yapılıyor acaba? Yardımcı olan olursa sevinirim. Herkese kolay gelsin.
Birkaç yolu var ama ben birini aktarmaya çalışayım:)
Kaynatacagın resimleri photohopta aç .
Arka planda olmasını istedigin resmi diger resmin üzerine selectal , edit-coppy ve edit paste ile yerleştir.
Sonra bu resmin fiil degerini %12 ye kadar düşür
Eraser tool ile istemedigin renkleri sil ve smudge tool ile resmi kaynaştır
Kolay gelsin
Kaynatacagın resimleri photohopta aç .
Arka planda olmasını istedigin resmi diger resmin üzerine selectal , edit-coppy ve edit paste ile yerleştir.
Sonra bu resmin fiil degerini %12 ye kadar düşür
Eraser tool ile istemedigin renkleri sil ve smudge tool ile resmi kaynaştır
Kolay gelsin
BU VERECEGİM TEKNİK UMARIM İŞİNE YARAR
File ............ Open ........... Resim aç
File .......... Open ............ Resim aç
Layer ........... Add layer mask
Degrade ............ 2 renk çizgisel degrade ver
Not : Resmin ne tarafını göstermek istersen o taraftan al
İYİ ÇALIŞMALAR
File ............ Open ........... Resim aç
File .......... Open ............ Resim aç
Layer ........... Add layer mask
Degrade ............ 2 renk çizgisel degrade ver
Not : Resmin ne tarafını göstermek istersen o taraftan al
İYİ ÇALIŞMALAR
arkadaşım ben çok yeniyim ama kendimde böyle bir duruma düştüm kendimce bir çözüm buldum belki işine yarar
fotoları transparan dosya üzerine kopyala yapıştır
silgi seç ama pikseli büyük olsun fakat kenarları bulanık silgi kusura bakma biraz kaba ama ne yapayım bu işin dilini hiç bilmiyorum
silgiyle fotoların kenarlarını ne kadar istiyorsan yavaşça resmin ortasına doğru sil
tabi silindikçe saydamlaşır
o senin isteğine bağlı
daha sonra resimleri başka bir sayfada silinmiş hallaeriyle birlerştir
hangisi üstte olsun istiyorsan onu en üstte çıkar umarım işine yarar
fotoları transparan dosya üzerine kopyala yapıştır
silgi seç ama pikseli büyük olsun fakat kenarları bulanık silgi kusura bakma biraz kaba ama ne yapayım bu işin dilini hiç bilmiyorum
silgiyle fotoların kenarlarını ne kadar istiyorsan yavaşça resmin ortasına doğru sil
tabi silindikçe saydamlaşır
o senin isteğine bağlı
daha sonra resimleri başka bir sayfada silinmiş hallaeriyle birlerştir
hangisi üstte olsun istiyorsan onu en üstte çıkar umarım işine yarar
Asl1nda bunu sana resimler ler örnek vererek anlatmak isterdim ama fotuma resim eklemeyi beceremedim ama photodopta çok pratik methotlar var benim önerim kayna_t1rmak istedigin iki resmi yanyana aç ctrl ye basarak digerinin icine at cavas size da rahat çal1sabilmen icin cal1sma boyutunu ayarla sonra isi resmin kaynascak dölgesini üstüste getir M yi tusluyarak kare secmesini al kaynascak bölgeyi kareni tekkenar1 kesecek sekilde isaretle CTRL+D den 20 - 30 father uygula del tusuna bas kaynasm1 oaracakt1r eger keynasma bolgesi yeteli degilse father degerini degistir ii cal1smalar